Agrarisch Ondernemer van het jaar is de meest prestigieuze ondernemersprijs in de agrarische sector. Boerderij, Groenten&Fruit en Pluimveehouderij gaan dit jaar, samen met partners ABN AMRO en Hardeman Veenendaal voor de 25ste keer op zoek naar de beste agrarisch ondernemer.

Wie kunnen er meedoen?

De verkiezing staat open voor deelnemers uit alle agrarische sectoren. Nederland pronkt internationaal graag met zijn ‘paradepaardje’ land- en tuinbouw. Terecht, de agrarische sector doet het internationaal gezien goed en is op alle fronten in de voorhoede te vinden. Veel factoren spelen een rol. Een ondernemer denkt in kansen en kijkt vooruit. In dat licht verschilt een melkveehouder niet van een tuinder en een varkenshouder niet van een akkerbouwer. Oud-winnaars van de verkiezing komen dan ook uit alle sectoren

Waar let de jury op?

Naast continu├»teit, financi├źn en productievolume van het bedrijf kijkt de jury ook naar de ondernemer zelf. De toekomstvisie van de ondernemer, de geestdrift, het innoverend vermogen en integriteit zijn minstens zo belangrijk. Boven al heeft de agrarisch ondernemer van het jaar plezier in zijn vak. Kortom, ondernemen is meer dan alleen op de kosten letten en zoveel mogelijk produceren.

De jury houdt rekening met de omstandigheden in de diverse deelsectoren van de land- en tuinbouw. Ondernemers in een tak waar het niet zo best gaat, maar die hun bedrijf toch boven de middelmaat weten uit te tillen, maken dus zeker kans op de prijs.

Procedure

De inzendingen worden, na een voorselectie, beoordeeld door de deskundige jury. De jury maakt een nadere selectie. Bij deze bedrijven wordt een bedrijfsvideo gemaakt. Uiteindelijk zijn nog vijf bedrijven in de race – de genomineerden – waar de jury een bedrijfsbezoek brengt. Uit deze genomineerden wordt de Agrarisch Ondernemer van het Jaar gekozen. Deze ontvangt een geldbedrag van 12.500 euro. Bezoekers van deze site kunnen stemmen op hun favoriet. De ondernemer met de meeste stemmen ontvangt de publieksprijs, een bedrag van 2.500 euro.

Details prijsuitreiking

  • Locatie
    De Basiliek, Veenendaal

  • Datum
    Donderdag 17 september 2020

  • Meer informatie
    Als u meer informatie wilt over de verkiezing Agrarisch Ondernemer van het Jaar kunt u mailen naar: agrarischondernemer@misset.com