Marc Calon (voorzitter)

Algemeen voorzitter LTO Nederland

Marc Calon werd geboren in Zeeuws-Vlaanderen waar zijn grootouders een boerderij hadden. Op jonge leeftijd verhuisde hij naar de provincie Groningen waar zijn vader een boerderij kon pachten in Zuurdijk. Calon volgde het atheneum op het Maartenscollege in Haren, waarna hij landbouwtechniek in Wageningen ging studeren.

Na zijn afstuderen werd Calon docent en bestuurder in landbouworganisaties. In 1995 werd hij gekozen tot lid van Provinciale Staten van Groningen, vier jaar later werd hij voor de eerste keer gekozen tot gedeputeerde. In 1999, 2003 en 2007 was hij steeds lijsttrekker bij de Statenverkiezingen voor de PvdA.

Alexander van der Lely

Voorzitter Raad van Commissarissen Lely

Als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Lely ben ik nauw betrokken bij de lange termijnstrategie van onze onderneming. Lely werkt aan een duurzame, aangename en winstgevende toekomst voor de melkveehouderij. Met de bestaande oplossingen en alle toekomstige oplossingen wil Lely wil ook in de toekomst wereldwijd marktleider blijven op het gebied van automatisering van het melkveebedrijf. Daarnaast wil ik vanuit een persoonlijke motivatie een actieve bijdrage leveren aan duurzame voedselproductie.

Rens Buchwaldt

Lid raad van bestuur Wageningen UR

Rens Buchwaldt (55) is per 1 september 2017 benoemd tot lid van de raad van bestuur van Wageningen UR. Buchwaldt beheert de portefeuille Finance, Business & Services. Daar valt onder meer de ontwikkeling van de campus onder.

Buchwaldt was van 2006 tot 2016 directeur bij Royal FloraHolland. Daarvoor was hij CFO bij Koninklijke Ahrend. Eerder werkte hij in internationale rollen bij NCR Corp (Europa en VS), Bell & Howell (VS) en IconMedialab (Zweden).

Marc Jansen

Directeur Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL)

Marc Jansen studeerde in Wageningen, werkte in zijn jeugd op boerderijen en begon zijn carrière bij boerenkoepel LTO Nederland. Hij is directeur van het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel CBL, is de belangenbehartiger voor detaillisten in de levensmiddelenbranche. Supermarkten zijn de belangrijkste leden. Het CBL richt zich als koepelorganisatie vooral op de gemeenschappelijke thema’s als: voedselveiligheid, duurzaamheid, gezondheid en arbeidsvoorwaarden.

Koos Dekker

Docent bedrijfskunde aan HAS Hogeschool in Den Bosch

Koos Dekker (1959) heeft de HAS in Leeuwarden gevolgd. Na 6 jaar in het Westland gewerkt te hebben als veredelaar, heeft hij de studie Bedrijfseconomie in Rotterdam gedaan.

Sinds 1989 is hij verbonden aan HAS Hogeschool bij de opleiding Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness. Hier begeleidt hij jonge (agrarisch) ondernemers op weg naar het zelfstandig ondernemerschap. En dan gaat het niet alleen om rekenen, maar ook het signaleren van kansen die de veranderende wereld meebrengt en dan keuzes maken die bij de ondernemer passen.

Annechien ten Have

Varkenshouder en akkerbouwer Hamletz uit Beerta (Gr.)

Agrarisch Ondernemer van het jaar 2019