Vereecken Fruit haalt alles uit het fruit wat erin zit

Leander (links) en Peter Vereecken hebben naar hun smaak een bedrijf dat niet groot is in één ding, maar groot is in vele kleine dingen. Samen met hun team hebben ze een bedrijf neergezet waar de kracht zit in risicospreiding, productdifferentiatie en solide samenwerkingen.
Foto’s: Jan Willem Schouten

Vereeken 2

De kern van hun bedrijf vormt twee fruitteeltbedrijven met in totaal 47 hectare appels en peren. Als de appels uit de ULO-koelcellen zijn gehaald worden ze via watertransport naar de sorteermachines geleid.

Vereeken 3

Bij de teelt focussen de broers Vereecken zich op de productie van een eersteklasse product. “We verkopen aan de kleinhandel, serviceproviders, via een commissionair en de laatste jaren veel via internet”, vertelt Peter Vereecken.

Vereeken 4

Ondanks alle zorg rondom de teelt van een topproduct kan niet worden voorkomen dat er ook fruit van klasse-2 en 3 wordt geproduceerd. Omdat deze kwaliteiten relatief weinig opleveren, kozen de broers ervoor dit fruit te verwerken.

Vereeken 5

Bij Vereecken Fruitverwerking worden de appels en peren automatisch geschild, ontdaan van klokhuis en gesneden in allerlei varianten.

Vereeken 6

Aan het einde van de schillijn staan medewerkers die de geschilde appels en peren nabewerken.

Vereeken 7

Klanten kunnen aangeven in welk formaat zij appels en peren wensen aangeleverd te krijgen. Het fruit kan ook worden nabehandeld met bijvoorbeeld vitamine-c.

Vereeken 8

Schillen en klokhuizen worden gebruikt voor de productie van fruitsappen.

Vereeken 9

Vorig jaar zijn Peter en leander Vereecken ook begonnen met het mixen met andere fruitsoorten.